PERMANENTE MAKE-UP 

Wat is Permanente make-up

Permanente make-up (PMU) is een semi blijvende verfraaiing van bijvoorbeeld wenkbrauwen, ogen of lippen. Door het inbrengen van speciale pigmenten, ontstaat er een blijvende cosmetische make-up die gemiddeld tussen de 1 en 4 jaar mooi van kleur in de huid blijft zitten.

Werkwijze

De permanent make-up behandeling bestaat in de meeste gevallen uit 2 behandelingen. Voorafgaand aan de eerste behandeling krijgt u een intakegesprek om uw persoonlijke wensen te bespreken. Voordat we starten met de behandeling, wordt de vorm op de huid getekend. Pas wanneer u tevreden bent over de vorm beginnen we met de behandeling.

Bij de tweede behandeling worden eventuele imperfecties die door de genezing zijn ontstaan bijgewerkt en bekijken we of het gewenste resultaat is behaald. 

Ongeschikt 

Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij permanente make-up een minder goed idee is! Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals: eczeem ( rond het te behandelen gebied ), psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart –en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals anti-stollings middelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden, Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts. 
Permanente make up behandelingen zijn ook niet mogelijk tijdens zwangerschap. Dit is mogelijk vanaf 3 maanden na de bevalling en wanneer u borstvoeding geeft vanaf 3 maanden na de laatste voeding. 

Uw permanente make-up bijhouden

Uw permanente make-up zal na verloop van tijd langzaam vervagen. Dit heeft te maken met het natuurlijke vernieuwingsproces van uw huid en invloeden van buiten af zoals bijvoorbeeld de zon, crémes met bepaalde zuren en peelings.Om uw permanente make-up mooi te houden is het aan te raden deze na enige tijd bij te werken. Hoe lang dit duurt verschilt per persoon en per behandeling. Tijdens uw eerste behandeling krijgt u een persoonlijk passend advies.

Vergunning en hygiëne

Nathalie Hollander PMU is GGD gekeurd. Daarmee voldoen wij aan de zeer strenge hygiëneregels van het Ministerie van Volksgezondheid permanente make-up en hebben we een vermelding op de website van veilig tatoeëren en piercen. Dit betekent dat er strikt veilig en hygiënisch wordt gewerkt. 

Permanente make-up en vakantie

Het is niet slim om vlak voor een zonvakantie permanente make-up te laten zetten, dit omdat de eerste ca.10 dagen na de behandeling de wenkbrauwen niet in contact mogen komen met direct zonlicht en chloorwater. Wanneer de permanente make-up is genezen is het belangrijk deze altijd te beschermen met een hoge factor.

Bescherm uw PMU

Om zo lang mogelijk van uw permanente make up te kunnen genieten is het belangrijk deze te beschermen tegen de zon. In de salon verkopen wij factor voor de lippen met spf 30 en een face stick spf 50 voor over de wenkbrauwen en eventueel eyeliner. Handig formaat voor in de tas.

Heeft u oude PMU?

 
Wanneer er nog oude PMU in de huid aanwezig is verzoeken wij u dit bij het maken van een afspraak te melden. Graag ontvangen wij namelijk een foto om te zien of wij dit kunnen behandelen. In sommige gevallen zit oude PMU dermate scheef of raar van vorm dat dit niet gecorrigeerd kan worden. Ook niet alle kleuren zijn corrigeerbaar en in dat geval zal het eerst verwijderd moeten worden door middel van onze laser removal behandeling. Kwaliteit bieden is waar wij voor staan en dat betekend dat er geen behandeling zal plaats vinden wanneer er geen optimaal resultaat haalbaar is. 

PMU Wenkbrauwen

PMU Ogen

PMU Lippen